Om oss

Vilka är vi

VI är specialiserade att skriva ut delar, modeller och figurer. Allt från Props, cosplay, brädspel och figurspel. Med flera års erfarenhet och ett eget engagemang i figur och brädspelsvärlden har vi den kompetens som krävs för bästa möjliga resultat.

Enkel hantering av din order

Att beställa en utskrift skall vara enkelt. Intresset för tekniken har ökat men det är fortfarande förhållandevis komplicerat att få en bra utskrift. Vi vill att det skall vara enkelt för dig att få en utskriven del i handen efter att du har hittat en STL-fil att skriva ut.

Rätt material och teknik för utskriften

Beroende på vad du behöver skriva ut passar olika print-tekniker olika bra. Behöver du stora utskrifter eller utskrifter med krav på att hålla för slitage är FDM-skrivare det bästa alternativet. Är detaljrikedomen det viktigaste passar resin-utskrifter bättre. En inzoomade del med ytjämnheten

Miljömedvetna utskrifter

Alla typer av utskrifter skapar plaster och restmaterial. För att minska påverkan på miljön väljer vi att i så stor utsträckning som möjligt välja miljövänliga alternativ som är biologiskt nedbrytbara, lämnar minimalt med mikroplaster och som går att återvinna. Priset är lite högre men vi kompromissar inte med en ren miljö.

I praktiken

Börja med att hitta en fil du vill få utskriven. På samma ställe du hittar filen finns oftast instruktioner om vilken lagerhöjd och material som bör användas. Dessa är rekommendationer går att justera efter dina önskemål. En motsägelse som är bra att ha med sig, är att högre upplösning inte automatiskt medför snyggare utskrifter. Ju fler lager som skrivs ut ju mer lagerlinjer kommer synas.

På flertalet sidor som idag säljer STL-filer för miniatyrer och modeller finns möjligheten att beställa filen "Presupported". Detta innebär att filen har alla stöd som behövs för att skriva ut en lyckad modell. En annan fördel är att priskalkylatorn för våra utskrifter blir mer korrekt. Om du har laddat upp en fil som inte redan har stöd, behöver vi modifiera filen genom att orientera filen rätt och lägga till stöd (Supports). Välj då det alternativet under beställningsprocessen så räknas priset ut rätt. En notering värd att göra är att nästan alla filer behöver stöd. Har du en särskild instruktion eller fråga, skriv med den i kommentarsfältet. När det kommer till val av material finns en rad olika material at välja bland. Det finns inget material som är bättre än alla andra utan de har olika fördelar och egenskaper. Är du osäker på vad du ska välja kan du ställa en fråga i kommentarsfältet. På denna sidan finns en presentation om de olika materialen och fördelarna. Det absolut vanligaste materialet är PLA.

Vilket Material använder vi oss av?

FDM-utskrifter lämpar sig bäst för större modeller. Exempel är terräng för brädspel, detaljer och masker för cosplay eller rekvisita från filmer. Materialet vi använder är i huvudsak PLA eller PLA+. Går att efterbearbeta och limma samt PETG som är ett material som påminner om PET-flaskor. Svårare att efterbearbeta, men betydligt tåligare. Vi skriver också ut i exotiska material: PLA med koppar eller järn ASA/ASA+ med goda värmeegenskaper och kolfiberförstärkt nylon som används för funktionella detaljer. SLA-Resin skriver ut i slagtåligt resin och UV-härdas i vattenbad. Bra för delar som skall ha en otroligt hög ytfinish och detaljrikedom. LCD UV Photocuring-resin är det som nästan alltid marknadsförs idag och används i huvudsak för modeller och miniatyrer för brädspel och figurspel. Våra skrivare har en monokromatisk UV-skärm och upplösning på 4K. Innan print kommer vi skapa en fil för utskrift och är inte STL-filen vi får av dig bearbetad kommer vi göra utskriften redo för print genom att lägga till supportelement så utskriften blir möjlig och göra utskriften ihålig och du inte har andra önskemål. Vi använder i så stor utsträckning som möjligt miljövänliga alternativ och biologiskt nedbrytbara material.